Tejberizs

 2010.01.07. 12:34

Tegnap tejberiszt csináltam.Tudom,nem nagy szám,de biztos vagyok benne,hogy ezt is el lehet rontani.

Hozzávalók:

Fél bögre "A"-s rizs,víz,só,1 evőkanál vaj,0,5 liter tej,2 evőkanál cukor.

Elkészítés:

A rizst beletettem a tálba.Felengedtem annyi vízzel,hogy ellepje.Eddig nem bonyolult. :-) Tettem hozzá egy evőkanál vajat,pici sót,majd lassú tűzön addig főztem,míg a rizs beszívta a vajas vízet.Szerintem sokkal finomabb lesz a vajtól,mintha csak simán tejbe csinálnánk(Anyukám úgy csinálja)!Mikor beszívta,felöntöttem kb. fél liter tejjel.(Én több tejet tettem bele,mert nem szeretem,ha száraz és magábaszívja az összes tejet.)Aztán közepes lángon addig főztem,amíg meg nem puhult benne a rizs.Ha még nem puha a rizs,de már elfőtte a tej,lehet még bele önteni.Mikor kész tettem bele 2 evőkanál cukrot,jól összekevertem,aztán lefedtem és kicsit állni hagytam.Aztán kész is volt. :-)

Vannak akik lekvárral eszik,vagy esetleg gyümölccsel,de mi jobban szeretjük simán kakaóporral vagy fahéjjal. :-)

Jó étv.!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeressfozni.blog.hu/api/trackback/id/tr471653846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása