Kakaós piskóta

 2010.01.10. 20:00

 Anyukám szerint a legegyszerűbb piskóta,ezért is próbálkoztam elsőre ezzel.Bíztam benne,hogy ezt nem tudom elrontani. :-)

Hozzávalók:

8 tojás,8 evőkanál kristálycukor,1 dl olaj,6 evőkanál víz,7 evőkanál liszt,3 evőkanál kakaópor,1 sütőpor.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasszuk fehérjére és sárgájára.8 tojássárgáját,8evőkanál cukrot,1 dl olajat,6 evőkanál vízet jól összekevejük.Majd hozzáadjuk a 7 evőkanál lisztet,3 evőkanál kakaót,1 sütőport.Majd ezeket is hozzákeverjük!8 tojásfehérjét habbá ferjük(addig verjük,amíg felfordítva a tálat nem folyik ki belőle a hab).Finoman összekeverjük a habbal a kakaóporos masszát,de vigyázzunk vele,nehogy összeessen,mert akkor nem lesz jó a piskóta.Ha ez megvan kivajazott tepsibe tegyünk sütőpapírt(könnyebb lesz kiszedni).Öntsük rá a piskótatésztát és előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 percig süssük.Onnan tudjuk,hogy kész ha beleszúrjuk a villát és nem ragad rá a tészta. :-)

Mi simán csak lekvárt tettünk rá,de finom lehet még vaniliás pudinggal,túrókrémmel,stb.

 

Jó étv.!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeressfozni.blog.hu/api/trackback/id/tr231662033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása